naar top
Menu
Logo Print

NIDAPLAST PIONIER MET NIDAGRAVEL VOOR STABILISEREN GRIND

DRIE FORMATEN VAN TEGELS IN VIJF KLEUREN

Het Franse Nidaplast is geen onbekende bij ons. Het bedrijf commercialiseert onder meer oplossingen om regenwater onder controle te houden, zowel op de grond als op een dak. Om grind op z'n plaats te houden en om de opname van regenwater te vergemakkelijken op opritten en andere plaatsen, zijn er de tegels Nidagravel, in verschillende formaten en kleuren. Ze zijn gemakkelijk tegen elkaar te plaatsen, zonder mechanische verankering.

 

Kleuren

 

 

VOORTREKKERSROL IN BELGIË

Het bedrijf Nidaplast moeten we u allicht niet meer voorstellen. U kent de producten in honingraatstructuur in geëxtrudeerd polypropyleen wel. Ze worden gebruikt in de industrie, de bouwsector en voor landschapsarchitectuur. Nidaplast werd dertig jaar geleden opgericht in Noord-Frankrijk (Thiant, bij Valenciennes). Het is gekend dankzij onder andere de merken Nidagrass, tegels die je nog moet inzaaien, maar het speelt een echte voortrekkersrol met Nidagravel.

 

DRIE GROOTTES NIDAGRAVELTEGELS

Grind stabiliseren

Dé oplossing om grind te stabiliseren

Onder de noemer van Nidagravel vallen verschillende tegels voor het stabiliseren van grind. Ze zijn recycleerbaar, licht, buigzaam en toch stevig. Ze hebben een hoog anti-uv-vermogen en zijn bestand tegen vorst. Emeric Peugnez van de dienst marketing: “Nidaplast heeft producten die voor een goede afwatering zorgen, in verschillende vormen en formaten, voor ieders behoeften: tuinoprit, garageoprit, parking enz. Het product bestaat in wit, zwart, beige, roze en grijs. Je kan dus kiezen volgens de kleur van het grind."

Nidagravel 129-139

Dit is de kleine grindstabilisatieplaat. Ze past zelfs in een autokoffer met haar formaat van 1.200 x 800 mm. De XL-versie bestaat uit twee platen die toegevouwen kunnen worden voor een gemakkelijk transport. De hoogte van de plaat is 29 of 40 mm.

Nidagravel 130-140

Deze plaat meet 2.400 x 1.200 mm. Dankzij dit grote formaat worden tuinpaden, binnenplaatsen en opritten snel aangelegd. Er bestaan twee hoogtes: 30 mm hoog en 40 mm hoog. Net zoals voor type 129-139 gebruikt u hier best grind van het type 6/10 of 8/15.

Nidagravel ig040

De Nidagraveltegel IG040 van 4 x 500 x 500 mm (1 m2) en 40 mm hoog is ideaal voor bijvoorbeeld stedelijke parkings, parkings van warenhuizen en campings. Kortom, plaatsen waar er druk verkeer is. Hij heeft een drukweerstand tot 800T/m². U vult hem best met grind van kaliber 7/14.

 

Plaatsing

PLAATSING IN 1-2-3

  • grond afgraven
  • waterafvoerende onderlaag aanbrengen
  • egaliseren met zand, nivelleren, aanstampen
  • Nidagravel plaatsen (kruisende naden, geen mechanische verankering nodig)
  • boorden met slijpschijf bijsnijden
  • Nidagravel met grind vullen

 

VOORDELEN OP EEN RIJ

Geen sporen, geen onkruid

De grote troef van Nidagravel is natuurlijk dat die ervoor zorgt dat je niet wegzakt in het grind, noch te voet, met de fiets of rolstoel of met de auto. De honingraatstructuur van 50 x 50 mm houdt het grind perfect op z'n plaats dankzij het poreuze, thermisch verlijmde geotextiel (45 g/m²) onderaan de tegel, dat tegelijkertijd alle water doorlaat. Kuilen, bandensporen en plassen zijn dus uitgesloten. Een bijkomend voordeel van dat textielen doek is dat het de groei van onkruid fors tegenwerkt. En als er al onkruid doorkomt, is dat makkelijk uit te trekken omdat het niet in aarde verankerd is.

Voorbereiding ondergrond cruciaal

Emeric Peugnez voegt nog een aantal voordelen toe: “De tegels plaatsen is supermakkelijk en ze zijn van topkwaliteit. Een degelijke voorbereiding van de ondergrond is onontbeerlijk. Die moet stabiel zijn en waterdoorlatend. Het onderhoud is makkelijk: het volstaat ervoor te zorgen dat de honingraatstructuur goed opgevuld is met de kiezels."

 

INSTRUCTIEVIDEO'S OP WEBSITE

U vindt instructiefilmpjes op de website van Nidaplast en u kunt er brochures, technische fiches en plaatsingsinstructies downloaden. De producten van Nidaplast zijn via Belgische verdelers verkrijgbaar. Jean-Paul Vercaigne van Nidaplast zegt u graag wie de voor u dichtstbijgelegen verdeler is en beantwoordt meteen al uw vragen.

NIDAPLAST

NIDAPLAST

RUE PAUL VAILLANT COUTURIER
59224 THIANT
+33327447200
-