naar top
Menu
Logo Print

STIGA LANCEERT ZITMAAIER OP ACCU

Eerste zitmaaier met li-ionaccu op de markt

Met zijn krachtige lithiumionaccu biedt de Stiga e-Park 220 alle voordelen van een accumaaier met het comfort van een zitmaaier. Weinig lawaai, geen uitstootgassen en een uitstekende wendbaarheid, dat alles met een maaicapaciteit van 2.500 m². In combinatie met de 24 uursservice die Stiga biedt, kan de tuinaannemer steeds op beide oren slapen. “Machines op accu zullen machines op brandstoffen op termijn volledig vervangen", vertelt Managing Director Piet Spannemaker. “Met Stiga willen wij een voortrekker zijn."

Stiga

E-PARK 220

De Stiga e-Park 220 is de eerste frontmaaier met een lithiumionbatterij, en niet de minste: met 90 Ah en 48 V is ze goed voor tuinen tot 2.500 m², terwijl ze toch in enkele uren op te laden is in een standaardstopcontact. De voordelen zijn legio: geen uitlaatgassen, veel minder lawaaiuitstoot en een optimaal rij- en maaicomfort. Het mulchingsysteem is milieuvriendelijk en bespaart de tuinaannemer ook tijd, tijd die voortaan naar creativiteit kan gaan.

QuickflipStiga

De e-Park 220 is uit te rusten met het Park 95 cm QuickFlip maaidek, dat dankzij het handige mechanisme snel en eenvoudig kan worden gekanteld. Dat maakt alles makkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Knikbesturing

De knikbesturing zorgt daarnaast voor een uitstekende wendbaarheid rond obstakels en in smalle doorgangen. De frontmaaier scharniert in het midden, zodat de achterwielen het spoor van de voorwielen volgen.

24/24 SERVICE

“Een grote troef is onze 24 uursservice, met een dekking over het hele land", vertelt Managing Director Piet Spannemaker. “Ons Europese onderdelenmagazijn staat in Gent, dus daar kunnen de Belgische tuinaannemers extra van profiteren. Service gaat altijd via de Stiga dealers, maar we geven voorrang aan professionele tuinaannemers. Tijd is kostbaar, en wij willen hen daarin tegemoetkomen."

MEER EN MEER OP ACCUStiga

“Stiga is al meer dan 40 jaar actief in België en speelt in de hoogste liga van de tuinmachinewereld. We staan bekend om onze zeer wendbare machines, iets wat we absoluut wilden doortrekken in deze zitmaaier. Momenteel is er de snelle ontwikkeling van accugereedschap: dit jaar verwachten we een verkoop van 50% accumachines. Dat gaat heel breed: snoeigereedschap, grasmaaiers, robotmaaiers … Zowat al onze producten zijn op accu beschikbaar en onze accu's zijn zo veel mogelijk compatibel binnen onze producten. Gemeentebesturen nemen het ook steeds vaker op in hun bestekken, vanwege de lawaaioverlast en de CO2-uitstoot. Batterij kan momenteel volledig benzine vervangen. Wij zijn nu de eerste met een gloednieuw product; we willen hierin een voortrekker zijn."

STIGA

STIGA

GALGENVELDSTRAAT 25 A
8700 TIELT
+3251460000
-
www.stiga.be