naar top
Menu
Logo Print

Klimaatverandering hoofdthema Nationale Grasdag

Jaarlijkse evenement is reeds aan zijn 13e editie toe
magazine

Op woensdag 4 en donderdag 5 september vindt de 13e editie van de Nationale Grasdag plaats. Deze keer trekt het evenement naar West-Vlaanderen, meer bepaald naar de terreinen van graszodenteler David Lannoo uit Pittem (Hoogrokersstraat 6). De proefvelden zullen op beide dagen exclusief worden opengesteld voor professionals en tuinaaleggers, telkens van 9.30 u. tot 18 u.
Het thema dit jaar is ‘Klimaatveranderingen en gazon. Wat nu? Kwaliteit wordt beloond!’ De specialisten ter plaatse – grasdeskundigen, fabrikanten van meststoffen en bodemverbeteraars, gewasbeschermingsproducten, machinefabrikanten en beroepsvereniging – zullen uitleggen hoe de tuinaanlegger het verschil kan maken en wat de impact van gras is op het klimaat. Daarnaast zal in het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid ook een grote focus worden gelegd op het gebruik van veldbloemen.
Voor het evenement kan u uw eigen grasdag samenstellen. Zo kan u in de voormiddag de opleiding i.v.m. fytolicentievorming volgen, en in de namiddag enkele infosessies naar keuze bijwonen. Voorinschrijving (zowel voor het evenement zelf als voor de fyto-opleiding) is wel verplicht, dat kan vanaf 1 april via de website van de Nationale Grasdag.

LIMAGRAIN BELGIUM

LIMAGRAIN BELGIUM

+3255390221
+3255387506