naar top
Menu
Logo Print

AL 1.200.000 M² AAN TERRASSEN VAN GRAD

AANZIENLIJKE TIJDSBESPARING EN ONGEEVENAARD PLAATSINGSCOMFORT MET UNIEK BEVESTIGINGSSYSTEEM VAN GRAD CONCEPTGrad Concept

Grad, een merk van de groep Burger, produceert alurails die vooraf voorzien zijn van clips die toelaten dat voorgefreesde planken met een simpele klik op terrassen worden gelegd of aan gevels worden bevestigd. Het systeem, waar u bij plaatsing tot 70% tijd mee bespaart, kaapte al verschillende prijzen weg. In combinatie met de TOP LIFT, de universele terrasvoet voor alle hoogtes van 35 tot 800 mm, is het Grad Systeem als geheel ontworpen. Een handig tekenprogramma berekent voor de professional wat hij precies nodig heeft aan materiaal.

Grad, terras van de volgende generatie

Houten terrassen zijn al jaren booming business, en dat lijkt zo nog wel een tijd door te gaan. Het bedrijf grad begon in 1988 in de Elzas, ten noorden van Strasbourg (Straatsburg) met de ontwikkeling van producten voor de inrichting van tuinen. Net voor de eeuwwisseling is Grad gaan focussen op terrassen. Sinds drie jaar en in verschillende fases kwam Grad in handen van de groep Burger, al zes generaties lang marktleider in houtbewerking.

Grad Concept

Voor terras en gevel

Perfecte uitlijning dankzij onzichtbare clip

Om ontsierende schroeven op de houten planken te omzeilen, bedacht de stichter van grad een onzichtbaar bevestigingssysteem. Sinds 2006 werd de clip verder verfijnd volgens de plank die erop komt, hetzij voor terras-, hetzij voor gevelbekleding. De clips zijn voorgemonteerd op een alurail. En omdat alle planken twee freeslijnen hebben met dezelfde vorm van de clip, klik je ze eenvoudig op de clips en, bovenal, de uitlijning is daardoor altijd perfect. Precies dezelfde afstand tussen elke twee planken.

Drie awards

Intussen bestaat er niet minder dan 1.200.000 m² aan terrassen die op de clips van grad rusten, waarvan sommige al twaalf jaar. Op de clips met het aluminium onderstel geldt een garantie van 30 jaar. Voor een perfecte, esthetische en eenvoudige afwerking werd de TOP CUBE in 2017 ontwikkeld. Hier klik je de planken eenvoudig verticaal op de clips. grad won al gouden medailles met zijn systeem: op de Regional Lépine Exhibition in Strasbourg 2007, de National Lépine Exhibition in Paris 2007 en de World Exhibition of Inventions Geneva 2008.

Grad Concept terras

Verschillende houtsoorten

Terrasvoet top lift®

grad heeft een eigen terrasvoet ontwikkeld, TOP LIFT®: verlengbaar en regelbaar, zodat hij alle hoogtes aankan. Gedaan met verschillende maten terrasvoeten voor verhoogde terrassen. De door grad gebruikte houtsoorten zetten maximaal 6% uit. Er zijn de duurzame houtsoorten Kebony® en Accoya®, allebei behandeld zonder gebruik van chemische stoffen. Verder is er bijvoorbeeld nog Thermowood, al dan niet geolied, en bamboo (zowel voor terras als afwerking). De garantie op de houtsoorten varieert van 15 tot 50 jaar.

Profiel 'comfort'

Wat alle gradplanken gemeen hebben, is de lichte ronding aan de randen, het profiel 'Comfort'. Een zalige eigenschap op terrassen aan een zwembad bijvoorbeeld omdat de planken vriendelijk zijn voor de voeten. Dat profiel heeft ook een praktische kant: het water raakt makkelijk weg, het hout droogt sneller en blijft langer schoon.

Plaatsing zonder hulpGrad Concept

70% tijdsbesparing

GardenPro vroeg Piet Van Kerkhove, commercieel verantwoordelijke van grad voor de Benelux, naar dé troef van het Grad Systeem. Daar moest hij niet lang over nadenken: “De tijdsbesparing die je hebt bij het plaatsen. Die bedraagt namelijk 70%. Andere voordelen zijn het feit dat het systeem goed is op ergonomisch vlak omdat je alles rechtstaand kan voorbereiden, en dat je de bekleding volledig alleen kan plaatsen dankzij de clips, het unieke bevestigingssysteem en de voorgefreesde planken."

Gratis 3d-tekenprogramma

Voor elk type ondergrond heeft grad een gepaste oplossing. Voor terrassen bestaat trouwens een 3D-tekenprogramma met gratis licentie voor de gebruiker. De benodigdheden worden hier meteen mee berekend en de overeenstemmende aankoopprijs krijgt u erbij. Als professional kunt toegang vragen tot de PRO-ruimte van grad op de websitewww.gradconcept.com, waar u alle catalogi en technische fiches vindt.

GRAD

GRAD

RUE DE L ARTISANAT 11
67350 NIEDERMODERN
+33388076567
-