naar top
Menu
Logo Print
22/05/2019 - SOFIE MOENTJENS

TUINAFSLUITINGEN

Waaier aan oplossingen en innovaties voor essentieel tuinsegment

Bij de keuze van de afsluiting zien we een belangrijk onderscheid tussen landelijke regio’s en stedelijke woonwijken, waar privacy cruciaal is. Er is een brede waaier aan innovatieve oplossingen op de markt. Binnen een en hetzelfde perceel worden die dikwijls gecombineerd, afhankelijk van het budget. Draad en draadpaneel staan nog steeds met stip op één, maar ook bij de wandpanelen bestaat er een oplossing voor de meest voorkomende plaatsingsproblemen. De tuinpoort is de kers op de taart; alle omheiningssystemen hebben bijpassende opties. Bij grote exemplaren wordt vrijwel altijd gekozen voor automatisatie. Tot slot blijft ook deze markt niet ongevoelig voor trends.

De nieuwe Loungefence strip heeft een geborstelde matte look en is beschikbaar in drie trendy kleuren:  graphite, oak en carbon (GMP)

 

MiBaveno tuinwand uit HPL en gepoederlakt aluminium voor een moderne, duurzame en onderhoudsvriendelijke look. De optionele, met de smartphone te besturen ledpanelen maken de wand echt trendy (MiRaga by RAVO)KEUZECRITERIA

Tuinafsluitingen zijn bijna niet uit de tuin weg te denken. Om in te spelen op de steeds groeiende vraag naar personalisering, zetten fabrikanten dan ook sterk in variatie in het gamma én op innoveren. Er is dan ook enorm veel keuzemogelijkheid voor de klant op het vlak van materialen, kleuren, afwerkingen, plaatsing etc. Met welke keuzecriteria dienen u en uw klant dus rekening te houden?

 

Problemen en oplossingen

PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN

Het plaatsen van een afsluiting gaat niet zonder slag of stoot. Er moet rekening gehouden worden met de locatie, de ondergrond, de omgeving, het budget enz. Bovendien kunnen tijdens de plaatsing ook problemen de kop opsteken. Het is dan aan u om tot een oplossing te komen waar ook uw klant akkoord mee gaat.

 

CreaZen-panelen, te plaatsen met de compatibele Bekafix-palen uit gelaste buis in ‘H’-vorm, hebben bijna onzichtbare bevestigingen. Te combineren met CreaZen enkele en dubbele draaipoorten (Betafence)TUINPOORTEN

De tuinpoort vormt de kers op de taart; alle omheiningssystemen hebben bijpassende opties. Deze moeten in lijn liggen met de bestaande omheining. Bij grote exemplaren wordt bovendien vrijwel altijd gekozen voor automatisatie. We werpen ons licht op dit kleinere, maar cruciale onderdeel van een tuinomheining.

 

TrendsTRENDS

Hoe mensen hun tuin ervaren, evolueert continu. Fabrikanten moeten hun aanbod hier dan ook bij doen aansluiten. Zitten de innovaties enkel bij materialen en kleurtjes? We nemen het even onder de loep.