Nieuw platform voor intelligent waterbeheer

B'RAIN, met vier partners

In Grobbendonk werd recent het platform B'RAIN gelanceerd. B’RAIN bestaat op dit moment uit 4 partners, Eurodal, Beton De Bonte, Tree Builders en Aquafix, en wil een open platform zijn voor creatievelingen die naast de bestaande producten en systemen ook verder kijken naar nieuwe zaken om deze al dan niet te gaan combineren en verder door te ontwikkelen tot duurzame toepassingen voor efficiënt water-, ruimte-, groen- en verhardingsbeheer. Op de 'belevingssite' zijn drie oplossingen te zien.
Vélonet is een oplossing voor de overdekking van grachten voor de aanleg van fietspaden. Dit is vaak een erg tijdrovende procedure; de fietsers moeten weg van de straat en de grachten moeten open blijven voor de opvang van hemelwater. Vélonet plaatst betonnen ‘kamers’ in de gracht met infiltratiegaten. In deze kamers is ook ruimte voor nutsvoorzieningen. Over de kamers komen betonplaten die dienst doen als comfortabel fietspad.
Naast Vélonet wordt Hydrops 3.0 getoond; een combinatie van een open fundering met Eurodal vloerplaten. Het water wordt verzameld in gootplaten waarna het via de ingebouwde kolken en volgens het volvullingsprincipe naar een voorbehandelingsunit gaat. Het gezuiverde water verdeelt zich via een geperforeerde buis in de open fundering. Door het unieke bodemprofiel van deze fundering wordt deze niet belast met slibdeeltjes en krijgen we een groot infiltratieoppervlak. Er kan ook gefilterd en voorbehandeld worden.
Als laatste innovatieve oplossing op de B’RAIN belevingszone wordt de aandacht gevestigd op slim groenbeheer. Het bedrijf Tree Builders leverde en installeerde namelijk speciale boombunkers waarin bomen voldoende ruimte krijgen zodat wortels naar beneden kunnen groeien en ze zo één grondvolume vormen met een natuurlijke water- en luchthuishouding.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij GardenPro 

GardenPro maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.