- 01 september 2025
- Door Werner Claeys
- | Bron: Foodprocess
Omgevingspathogenen in kaart brengen met DNA-sequencing
Van ruimtevaart tot voedselverwerking: DNA-sequencing is lang niet meer het exclusieve domein van de medische wetenschap. Dankzij compacte en betaalbare technologie kunnen ook voedingsbedrijven vandaag hun omgeving en producten in kaart brengen op een ongeziene manier. Paco Hulpiau, lector bio-informatica en onderzoekscoördinator Life Sciences aan Howest, gidst ons door de mogelijkheden van sequencingtechnologie, en maakt duidelijk waarom de sector die niet links mag laten liggen.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.